Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

Doğum Yeri: Konya / Türkiye

Doğum Tarihi: 1 Ocak 1991

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ve annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek çocuğuydu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu’nun Diyarbakır’a tayini üzerine, Fırat çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi. Kendisi CHP’li bir ailede yetişmiştir.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Fırat, ayrıca formasyon dersleri almaktaydı. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak da görev yapmaktaydı. Fırat Çakıroğlu cinayeti, 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan kavganın ardından yaşandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, üniversite içindeki kavgada bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Fırat Çakıroğlu’nun adı, Tarsus’ta bir spor merkezine ve Nazilli’de parka verilmiştir. Elvankent’te adına bir hatıra ormanı oluşturulmuş, İzmir’in Menderes ilçesinde de bir spor tesisine ismi verilmiştir. Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak, 20 Şubat 2015’te üniversite içinde terör yandaşları ile Ülkücü-Atatürkçü gençler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak yaralandı. Kan kaybından dolayı hastaneye yetiştirilemeden yaşamını yitirdi. Olayın basitleştirilmiş anlatımına göre, “karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavga sonucu bir öğrenci öldü” denilmektedir. Ancak gerçekte, Fırat Çakıroğlu’nun sürekli saldırıya uğraması, ölüm tehditleri alması ve yaşadığı zorluklar, olayın daha derin bir nedeni olduğunu göstermektedir.

fırat yılmaz çakıroğlu kimdir

Fırat, okula ve derslere sürekli saldırıya uğramaktan dolayı kız arkadaşıyla beraber görünmezdi. Hatta dışarıda bile bir araya gelemezlerdi. Çakıroğlu, terör yandaşları tarafından defalarca saldırıya uğramasına rağmen, rektörlüğe yapılan şikayetlere rağmen herhangi bir önlem alınmamıştı. Fırat Çakıroğlu, polislik sınavını kazanmış, ancak kolundaki dövmesi nedeniyle girememiştir. Öğretmen olup kendi gibi öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemişti. Ancak 20 Şubat 2015’teki kavga, bu hedefine ulaşmasına engel olmuştur. Kavga sırasında terörist ve ülkücü grup arasında cesurca koşan Fırat Çakıroğlu’nun duruşu, hainleri korkutuyordu. Ancak kavga sonucunda bacağından ve göğüsünden bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Fırat Çakıroğlu’nun şehit oluşu, onun dik duruşu ve vatan sevgisiyle bilinen bir yiğit olduğunu göstermiştir. Ölümü, Türkiye’de birçok kişiyi etkilemiş ve anısını yaşatmak adına çeşitli yerlere adının verilmesine neden olmuştur.

And olsun ki Fırat Çakıroğlu’nun karşısında duranlar, onun gibi dik duran ve gerektiğinde yanında olacaklardır. Hakkını helal et. Ruhun şad mekanın cennet olsun…

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI